|
Po pierwsze, to nadajniki są własnością ZDM a TW nie otrzymało od niego żadnych, dokładnie żadnych narzędzi, by móc diagnozować sprawność urządzenia w sensie poprawności emitowanych sygnałów. Innymi słowy, jeśli urządzenie świeci diodką, to na tym kończą się możliwości kontrolne TW.
Po drugie, nadajniki nadajnikami, ale jeszcze coś musi odebrać ten sygnał.
Po trzecie, eliminacja blokowania działa tylko teoretycznie, bo system nie kontroluje np. wystąpienia zakleszczeń samochodów na skrzyżowaniu albo zajętości wylotów.
Po czwarte, rzeczywiście prawdą jest, że czas jazdy samochodów spadł o 30% po wdrożeniu systemu zarządzania ruchem; zmiany w czasie przejazdu tramwajów mają raczej charakter statystyczny. Co więcej, 3% z 12-14 minut to nawet minuta nie jest.
Po piąte - na fragmencie wiaduktu w Alei 3 Maja (bo bynajmniej nie na całym moście) rzeczywiście obowiązuje ograniczenie do 20 km/h. Tyle, że ja bym na miejscu ZDM raczej siedział cicho w tej sprawie, bo, hm... to nie TW wykonywały ostatni remont konstrukcji obiektu, który przestał być de facto konstrukcją zespoloną a stał się płytą skaczącą po stalowych mostownicach. Nie ma to jednak żadnego wpływu na ZSZR, ponieważ ograniczenie kończy się na 300 metrów przed rondem de Gaulle'a, gdzie jest jeszcze przystanek. Szczerze wątpię, by tramwaj miał obowiązek zgłosić meldunek o pozycji na odcinku z ograniczeniem, a jeśli nawet, to na pewno wykonawczy dopiero jest telegram z wjazdu na przystanek.
Natomiast Rondo Waszyngtona jest skrzyżowaniem izolowanym w ramach systemu, o czym pan z ZDM wiedzieć doskonale powinien.
Po szóste - tramwaje nic nie "wgrywają" do sterownika ZSZR, pobór danych z systemu nadzoru ruchu tramwajów odbywa się automatycznie. SNRT stanowi podstawę do rozliczeń z ZTM, więc jakby to powiedzieć...
Po siódme - @Wojtek: taaak, powodzenia.
_________________ Powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne stanowisko. Nie może być uznawana za oficjalne lub nieoficjalne stanowisko jednostki, organizacji bądź firmy z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
|