Na początku myślałem, że to jakiś prima aprilis, żart, czy cuś. Ale widać rzeczywistość na PKP potrafi i dowcipy przeskoczyć o kilka klas:
Za:
http://wiadomosci.onet.pl/1824806,11,item.html
Cytuj:
Kup bilet na pociąg, dostaniesz podpaskę gratis
"Polska - Gazeta Krakowska": Od poniedziałku do końca września każda kobieta, która kupi w dworcowej kasie bilet na pociąg osobowy lub pospieszny, dostanie w prezencie... podpaskę.
Panie otrzymają ten kontrowersyjny prezent, gdyż PKP Przewozy Regionalne podpisały umowę z jedną z firm kosmetycznych, zobowiązując się zarazem do dystrybuowania jej produktów. Dzięki temu do kas PKP w calej Polsce trafi 200 tys. podpasek.
- To chyba jakiś ponury żart. Brak mi sił, by komentować taką decyzję - mówi "Polsce - Gazecie Krakowskiej" Magdalena Środa, profesor Uniwersytetu Warszawskiego. Bardzo trafnie akcję skomentował jeden z naszych Internautów. Rozszyfrował on skrót PKP jako "Podaruj Kobiecie Podpaskę".
PKP zmienia branżę? Dla pasażera to chyba nawet lepiej, bo przewozami może zajmie się ktoś inny. Mam już kilka pomysłów jak nazywać by się mogła nowa spółka PKP: Polskie Kasy Podpaskowe, Polskie Kioski Podpaskowe, Pasażerze Kup Podpaskę...
Zaś PKP PR można przemianować na Podmiejskie Kobiece Podpaski (lub Pośpieszne...).
Zaczynam się tylko nieco bać kupować bilety i jeździć PKP. Wcale nie będzie śmiesznie jakby mnie za kobietę wzięli przy kasie