Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 19:20 
Oberspammer

Tytułem posta chciałem logicznie podsumować ostatnia kampanię PZU dotyczącą OC dla kierowców. Dziś PZU po tragicznym wypadku Macieja Zientarskiego, który bierze udział w tej reklamie zdejmuje te billboardy z ulic.

mediarun napisał(a):
Maciej Zientarski, znany dziennikarz motoryzacyjny, walczy o życie po tragicznym wypadku w Warszawie. Dzisiaj kończy się kampania PZU z jego udziałem.

Michał Witkowski, rzecznik prasowy PZU, informuje, że kampania kończy się zgodnie z wcześniejszym planem. Billboardy, na których Zientarski reklamuje ubezpieczenia komunikacyjne PZU, znikną z końcem tego miesiąca.

- W sytuacji, w której zagrożone jest zdrowie i życie pana Macieja Zientarskiego musimy uznać za niestosowne pytania dotyczące kampanii reklamowej - twierdzi w rozmowie z nami Michał Witkowski.

Kampania ubezpieczeń komunikacyjnych PZU wystartowała w połowie stycznia. W spocie z Maciejem Zientarskim wystąpił jego ojciec Włodzimierz Zientarski.

Według informacji podanych przez portal Gazeta.pl stan Macieja Zientarskiego jest bardzo ciężki, ale stabilny. Ze wstępnych ustaleń wynika, że samochód jechał ok. 200 km/h (przy ograniczeniu do 50 km/h). W wypadku zginął na miejscu Jarosław Zabiega, dziennikarz Super Expressu, który podróżował jako pasażer.

Wczoraj wracałem do domu i z daleka widziałem tę dyskotekę pod wiaduktem na Puławskiej i nie wiedziałem, że o to chodzi. Z calym szacunkiem dla osob, które zginęły, ale 200 km/h to zwłaszcza oni nie powinni jechać po Warszawie. Po prostu STOP - piratom drogowym.

Dla chętnych zdjęcia tu: http://wiadomosci.onet.pl/78601,21,0,pokaz.html[/quote]

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 23:34 
Stały Bywalec

Zawsze to tragedia, poza wszelka dyskusją, tyle że na własne życzenie. Ale cóż widzę w telewizorze? Dziennikarze z pazurami rzucają się na ZDM za nieusunięcie garba na jezdni, przez który drugi już w przeciągu bodaj pół roku pirat drogowy ląduje na słupie. Garb nie szkodzi jadącym przepisowe 50 km/h, ale będzie poszukiwany i stawiany przed sądem urzędnik, który nie dopełnił obowiązku i garba w porę nie usunął, żeby bez przeszkód każdy kozak mógł bić kolejne rekordy prędkości...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 29, 2008 11:51 
Stały Bywalec

W pełni się z Wami zgadzam. Oskarżanie urzędników czy ZTM-u o tę tragedię mija się z celem. Powiem więcej, to Zientarskiego powinni oskarżyć o zabójstwo, bo - kto jak kto ale dziennikarz motoryzacyjny - powinien wiedzieć, że przy takiej prędkości to elektronika nie pomoże. Prawa fizyki są nieubłagalne. Jako człowiek, który pewnie niejednym samochodem po niejednym torze jeździł powinien był zdawać sobie z tego sprawę.

Inna para kaloszy, że generalnie w Polsce nie ma dróg, po których można by było (nawet z przepisową prędkością!) bezpiecznie poruszać się supercarami... Wszędzie koleiny, wyboje, uskoki. To nie są warunki dla takich samochodów. A o pomstę do Nieba woła fakt, że ktoś tu sobie urządził tor na ulicach miasta... Dobrze, że nie ucierpieli w tym wypadku postronni ludzie, bo tragedia byłaby jeszcze większa.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 29, 2008 12:34 
Stały Bywalec

co możemy przeczytać w gazetach i na portalach?:

"Lekarze: stan Zientarskiego ciężki, ale stabilny"

"Ferrari, jakim jechał Zientarski"

"Uskok, przez który zginęły 3 osoby" tytuł zmieniony na "Olbrzymi dym, czarna chmura koszmar!" ale i tak przez pół artykułu autor potępia brak remontu drogi a nie wspomina o zachowaniu kierowcy!

"Siostra Zientarskiego prosi o krew dla brata"

i chyba mój ulubiony z Życia Warszawy:
"Feralna dziura ma zniknąć dopiero w maju"

oraz jego wariacja na WP

"Postawili znak zamiast naprawić drogę, zginął człowiek"

Do samochodowego lobby to się juz przyzwyczajam (chyba niezbyt dobrze to wróży) ale jak zaczyna się gloryfikować głupotę to mnie to już przeraża... ja rozumiem, ze to kolega po fachu ale czy dziennikarze nie zdają sobie sprawy jaką władzą dysponują? (a może właśnie zdają sobie sprawę)...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 29, 2008 18:20 
Oberspammer

Bałem się, że ten post będzie skrytykowany, ale dziękuję Wam się się myliłem. Co więcej, mimo iż nie zadałem pytania o którym myślałem ostatni post dokładnie na nie odpowiada. Sam miałem ochotę zrobić taką kwerendę tytułów, ale nie miałem czasu. Dziekuję.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 04, 2008 1:44 
Oberspammer

doświadczony dziennikarz motoryzacyjny zachował się jak 12-letni drech, któremu sodówa do głowy uderzyła :evil: :twisted: Ciekawe, jak wygląda taryfikator: przekroczenie prędkości o 150 km/h + spowodowanie wypadku ze skutkiem śmiertelnym = :?: :?: :?:
Czy ktoś się orientuje :?:

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 04, 2008 14:57 
Moderator

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... w=76322696

linkuję sprawę z forum masowego; wypowiedź red. naczelnego SE oddaje wszystko - cytuję z pamięci:
"mam nadzieję że Zientarski wyzdrowieje i odpowie przed sądem za swój czyn"

i koniec, oby tak się stało:)

Czajnik

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 04, 2008 20:24 
Stały Bywalec

O tak... krok w dobrą stronę widzę...

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 05, 2008 9:26 
Oberspammer

Typologia kretynizmów
Jak widać, jest ich więcej...

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 05, 2008 13:26 
Admin

Zasadniczo to ja bym takie przełomy z filarami montował na każdym wlocie do Wawy. By się samobójcy mogli zabijać bezpiecznie dla innych.

Jakoś dziennikarzyny o tym zapomnieli, ale nieco dalej jadąc Puławską nie ma już bezkolizyjnych skrzyżowań, są przejścia dla pieszych, osiedla, na ulicy zdarzają się jadący rowerzyści. Wolę by się na filarach takie świry rozwalały, niż mają zabijać po 5 osób jak jeden facet na Grota.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona