Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 29, 2007 10:26 
Bywalec

Dennis - gościa to ty sobie znajdź... gdzieś indziej.
Ja skończylem z toba gadać, bo i tak nic do ciebie nie dociera...

Wojtek - codziennie popylam z Ożarowa Mazowieckiego i najproszta droga to jest właśnie via Połczyńska, Wolska, Kasprzaka, Prosta, Świętokrzyska do Metra Świętokrzyska.

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 29, 2007 11:44 
Oberspammer

Idę o zakład, że w "realu" byscie się dogadali. Zauważyłem taki syndrom, że na internecie dyskusje zawsze kończą się wyzwyskami, albo nieporozumieniami. Proszę nam tego oszczędzić.

Skoro jedziesz, aż z Ożarowa to faktycznie trudno o objazd. Ale nadal jestem zdania, że nie trzeba zwiększać przepustowości drogi dla samochodów, aby osiągnać lepsze parametry przejazdu dla rowerzystów. Myślę, że z tym i Ty się zgodzisz Storm?

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 29, 2007 13:04 
Bywalec

Przepraszam za swój wybuch! Po prostu nie lubię prostackiego podsrywania! I obiecuję, że jeśli Storm raczy nie odnosić się więcej do moich postów i mojej osoby, ja zrewanżuję się mu tym samym. I oszczędzimy forumowiczom tym sposobem wątpliwej przyjemności czytania tej tfurczości ;)
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 30, 2007 12:58 
Bywalec

Wojtek - problemem dla mnie i dla samych kierowców jest ulica Prosta, pomiędzy rondem Daszyńskiego a rondem ONZ. Tam jest zbyt wąsko, pasy mają chyba tylko po 2.5 metra szerokości, jeśli są w ogóle dwa, przez co ja sam na rowerze mam spore problemy z pokonaniem go, gdyż po prostu jest za ciasno na omijanie ciasno stojących samochodów. Pomimo, że i sami kierowcy robią mi miejsce.

Oczywiście mógłbym polecić po.... chodniku, ale będzie to:
- nielegalne
- szkodliwe dla mojego roweru poziomego
- nieprzyjemne dla mnie samego
- wolniejsze (również ze względu na częste zakręty, hamowania itd)

Przed tym kawałkiem Prostej lecę jak po sznurku, nawet w korku - bo na Kasprzaka i Połczyńskiej mam pasy po >3 metry i jak nie wejdę z jednej strony - to przelatuję na drugą i mam pełno wolnego miejsca.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 06, 2007 8:29 
Oberspammer

Proponuję zrobienie zamiast dwóch pasów w kierunku centrum - jednego. będzie miał 5 m szerokości i przejedziesz. Skoro i tak jest korek nikomu to krzywdy niezrobi, a zresztą na 150 metrach od Żelaznej do Złotej jest tylko jeden pas w kierunku centrum (oraz w drugą stronę też).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3